Kansanedustaja, professori Pekka Puska kuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä

Kansanedustaja, professori Pekka Puska asettuu ehdolle kuntavaaleissa Helsingissä. Puska on toiminut aiemman kansanedustajakautensa jälkeen Maailman Terveysjärjestön johtajistossa Genevessä sekä Helsingissä kansanterveyslaitoksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtajana. Puska aloitti helmikuun alussa kansanedustajana Olli Rehnin siirryttyä Suomen Pankin johtokunnan jäseneksi.

Puska pitää keskeisinä teemoinaan toimivaa sote-uudistusta Helsingin kannalta sekä terveellisen ja turvallisen Helsingin edistämistä, sekä koulutukseen ja tutkimukseen panostamista. – Sote-uudistuksen toteuttaminen etenkin pääkaupunkiseudulla tulee olemaan suuri haaste. Tavoitteena tulee olla sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalvelujen vahvistaminen helsinkiläisille, Puska sanoo.

Terveellisen, turvallisen ja viihtyisän Helsingin edistäminen koskee mm. kaupunkisuunnittelua, liikennettä, puistoja ja koululaitosta. – Puistot ja viheralueet ovat terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tärkeitä. Keskuspuiston kaventaminen on järjetöntä! Tulen vastustamaan sitä kaikin keinoin, Puska toteaa.

Puska kannattaa Keskustan eduskuntaryhmän kanssa Malmin lentokentän säilyttämistä, ei vain ilmailun tarpeisiin vaan myös alueen virkistysmerkitys huomioon ottaen.

Lisätietoja
Pekka Puska, puhelin 045-176 8336, sähköposti pekka.puska(at)eduskunta.fi
Ville-Veikko Rantamaula, Keskustan Helsingin piirin puheenjohtaja, puhelin 040-832 6682